Záchranáři plochu, na níž pátrají, rozšířili na 770 čtverečních mil. Celkem trosky hledá 11 letadel, dvě helikoptéry a sedm lodí, další dvě na místo míří.

Klíčové je nalezení černých skříněk, ty se ale zřejmě nacházejí na dně, které je v místě havárie hluboké 4300 metrů a velmi členité. Francie by je ráda vyzvedla pomocí speciálních miniponorek, není ale jasné, že se to podaří.

"Zatím po nich není ani stopy, budeme hledat tak dlouho, jak bude potřeba," citovala agentura Bloomberg brazilského ministra obrany Nelsona Jobima.

Vyšetřovatelé stále nejsou ani o krok blíž rozluštění problému, proč se letadlo zřítilo. Piloti před pádem nevyslali žádnou zprávu, že by měli nějaké problémy. Automatický systém, který vysílá zprávu každé čtyři minuty, informoval naposledy o zkratu v kabině a ztrátě tlaku. Letadlo před pádem prolétalo bouřkou a otázkou je, zda příčinou pádu nebyla příliš nízká rychlost.

Bílý záblesk

Piloti španělských aerolinií Air Comet na trase z Limy do Madridu zahlédli v místě, kde se v pondělí nad Atlantikem ztratil francouzský airbus, bílý záblesk. Za několik sekund prý zmizel.

Vyšetřovatelé také oznámili, že se letadlo zřejmě rozpadlo ještě před pádem, výbuchu ale nic nenasvědčuje, protože v moři se našla skvrna pohonných hmot. Ta by v případě výbuchu a požáru neexistovala.